Χαλκιδική: Έσπασε βυτίο σε λιμάνι και γέμισε λάδια η θάλασσα-Σε 100 τμ η ρύπανση (φωτο)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική, όταν ένα βυτίο γεμάτο με καμένα λάδια που βρισκόταν επί χρόνια στην περιοχή έσπασε, γεμίζοντας με λάδια τη θάλασσα στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το Mega, το βυτίο έσπασε την ώρα που ένας από τους υπαλλήλους της εταιρείας, που έχει αναλάβει τις εργασίες αναβάθμισης και αποκατάστασης στο λιμάνι στην περιοχή της Χαλκιδικής, στην προσπάθειά του να το σηκώσει, δεν πρόσεξε με αποτέλεσμα το βυτίο να πέσει και να σπάσει.

Άμεσα περιορίστηκε η διαρροή των λαδιών, ενώ στο σημείο έσπευσε καινούργιο βυτίο ώστε να αδειάσει το λάδι που είχε μείνει στο παλιό βυτίο.

Στο λιμάνι έφτασε κλιμάκιο του Λιμενικού, ενώ ξεκίνησε και ο καθαρισμός της θάλασσας με διαλυτικά επιφάνειας.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης απορρύπανση της θάλασσας.

100 τμ η θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού για το συμβάν, προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση συνολικής έκτασης περίπου 100τ.μ., πλησίον του κρηπιδώματος εντός του λιμένα Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, από «ρήξη δεξαμενής αποθήκευσης πετρελαιοειδών καταλοίπων».

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά που διενεργεί την προανάκριση, έγινε χρήση απορροφητικών υλικών, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση