Χαλκιδική: Μάζεψαν τόνους σκουπίδια από τον διάσημο Γλαρόκαβο - Από φιάλες προπανίου μέχρι τηλεοράσεις (φωτο)

Σκούπα στη διάσημη παραλία του Γλαρόκαβου στη Χαλκιδική έβαλαν οι Cleaningans σε συνέργεια με τον δήμο Κασσάνδρας και την περιβαλλοντική ομάδα του ΠΑΜΑΚ το περασμένο Σάββατο, 13 Μαΐου.

Το «παρών» έδωσαν η αντιδημαρχία Καθαριότητας και η κοινότητα Πευκοχωρίου, ενώ τη δράση ενίσχυσαν σημαντικά ο Κυνηγετικός Σύλλογος και η ΕΟΔ (βάση ετοιμότητας Κασσάνδρας).

Πάνω από 60 εθελοντές και τα συνεργεία των συνεργαζόμενων ομάδων συγκέντρωσαν συνολικά 20.000 λίτρα σκουπίδια που, έπειτα από δύο ώρες σκληρής δουλειάς, κατέληξαν στο απορριμματοφόρο.

Ειδικότερα, ο απολογισμός αναφέρει ότι συγκεντρώθηκαν:

- 65 σακούλες των 250lt
- 2 νεροχύτες
- 4 λάστιχα αυτοκινήτου
- 1 στρώμα
- 3 τηλεοράσεις

και διαφορά ακόμη ογκώδη αντικείμενα όπως: πλαστικά τελάρα, μπιτόνια, σπασμένες πλαστικές καρέκλες/σκαμπό/ ξαπλώστρες, πλαστικές φιάλες, παιδικό αυτοκίνητο, κουβάδες, πόρτα πλυντηρίου, έπιπλα, διαφορά σίδερα, ηχοσύστημα αυτοκινήτου, φανάρια, σκίαστρα κ.ά. Στα διάφορα ευρήματα εντοπίστηκαν επίσης αρκετά επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά όπως ένα μπιτόνι γεμάτο με πετρέλαιο, πολλά σπασμένα τζάμια και μια φιάλη προπανίου τα οποία παραπάνω αποτελούν άμεση απειλή πυρκαγιάς για ένα πευκοδάσος.

«Οι εθελοντές, μετά την ολοκλήρωση της δράσης απόλαυσαν τις ομορφιές και τη θάλασσα στο Παλιούρι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το γεύμα τους ήταν μια ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Miraggio Thermal Spa Resort», καταλήγει ο δήμος Κασσάνδρας.

«Το όνειρο και η ιδέα της εκδρομής, έγιναν πραγματικότητα! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές της ομάδας μας, σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στους μεμονωμένους εθελοντές που ακολούθησαν καθώς και στους λιγοστούς εθελοντές από την Χαλκιδική που μας τίμησαν με την παρουσία τους», αναφέρει από την πλευρά της η περιβαλλοντική εθελοντική ομάδα και καταλήγει:

«Ο Γλαροκαβος ήταν, είναι και θα είναι σε αυτή την άθλια και τριτοκοσμική κατάσταση αν δεν συσπειρωθούμε εθελοντικές ομάδες, σωματεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και δημόσιοι φορείς και πιάσουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί μόνο με χέρια και μεράκι αλλάζουν αυτές οι εικόνες που αντικρίσαμε για άλλη μια φορά.

» Είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουμε στον Γλαροκαβο ξανά γιατί για ακόμη μια φορά ο όγκος που μαζέψαμε είναι λίγος σχετικά με τον όγκο που αφήσαμε πίσω και ευελπιστούμε κάποια στιγμή η τοπική κοινωνία της Κασσάνδρας να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τον τόπο τους».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση