Χανιά: Οι εκπαιδευτικοί ξανά στα... θρανία για την ανακύκλωση

Στα... θρανία θα καθίσουν ξανά την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου εκπαιδευτικοί στα Χανιά, στο πλαίσιο σεμιναρίων που οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης αφορά την ανακύκλωση και υλοποιείται μέσα από τη δράση «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση - Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Σκοπός του σεμιναρίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η ενίσχυση των δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τη μείωση των σκουπιδιών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στα σχολεία. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και γνώσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν, η παροχή γνώσεων και τεχνικών ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας για τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018
Χώρος: ΚΠΕ Βάμου, Κεφαλάς Αποκορώνου
17:00 - 17:45: Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Περιφερειακού Δικτύου «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!
17:45 - 18:00: Εγγραφές - Xαιρετισμοί.
18:00 - 18:45: Προγράμματα του ΚΠΕ Βάμου - Παρουσίαση του Περιφερειακού Δικτύου «Αλλάξτε
συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!», Παρουσίαση των προγραμμάτων του ΚΠΕ Βάμου, Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Βάμου (Ποντικάκης Φώτης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Βάμου, Παπαδογιαννάκη Κωνσταντίνα, Αναπληρώτρια ΥπεύθυνηΚΠΕ Βάμου, Δεσποτίδου Ελένη, Μπάσιου Ανδριάνα, Ορφανουδάκη Μαρία, μέλη της ΠΟ του ΚΠΕ Βάμου)
18:45 – 19:00: «Η διαχείριση των απορριμμάτων στα Χανιά», Πατεράκης Κώστας, Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Χανίων (ΔΕΔΙΣΑ)
19:00 - 19:15: Διάλειμμα για καφέ – κέρασμα
19:15 - 20:00: Παρουσιάσεις Προγραμμάτων και Τοπικών Δικτύων των ΚΠΕ της Κρήτης σχετικά με την Ανακύκλωση και τα Απορρίμματα (εκπρόσωποι των ΚΠΕ Ανωγείων Ρεθύμνου, Αρχανών Ηρακλείου και Ιεράπετρας Λασιθίου)
20:00 - 21:00: Παρουσίαση προγραμμάτων Π.Ε. για τα απορρίμματα και την ανακύκλωση που υλοποιήθηκαν σε σχολεία του Δικτύου την προηγούμενη σχολική χρονιά
21:00: Λήξη πρώτης ημέρας σεμιναρίου - Δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες.

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018
Χώρος: Χανιά, Πνευματικό Κέντρο Χανίων
08:30 – 09:00: Προσέλευση συμμετεχόντων
09:00- 11:30: Εργαστήρια
α) Θεατρικού παιχνιδιού με τους Μυλωνάκη Στρατή, Τσαντηράκη Σοφία και Βουμβουλάκη Χάρη (ΚΠΕ Ιεράπετρας) και
β) Ανακύκλωσης Χαρτιού με τις Έλενα Φανιουδάκη, Άννα Μαρτιμιανάκη και Ειρήνη Δερμιτζάκη (ΚΠΕ Αρχανών)
11:30 - 11:45: Διάλειμμα για καφέ – κέρασμα
11:45 - 14:00: Εργαστήρια
α) Κατασκευές μουσικών οργάνων με παλιά υλικά και υλικά από τη φύση(επαναχρησιμοποίηση) με το Γιώργο Γυπάκη, μουσικό- οργανοποιό,
β) «Φτιάχνουμε το δικό μας οικο-θέατρο σκιών και ζωντανεύουμε μύθους με ανακυκλωμένα υλικά» με το Νίκο Μπλαζάκη, Καραγκιοζοπαίκτη-μουσικό
14.00-14.00: Αξιολόγηση του Σεμιναρίου

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση