Χειμερινό σχολείο νέων επιστημόνων για τη βιώσιμη ανάπτυξη από το ΕκεΠΕΚ

Χειμερινό Σχολείο Νέων Επιστημόνων για την εμπέδωση των 17 στόχων (για το 2030) που έχει αποφασίσει ο ΟΗΕ και αφορούν αποκλειστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη, συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΚΔΕΕ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης (ΕΚΕΚΔΑΑΔ) με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το Χειμερινό Σχολείο, με θέμα «Ατζέντα 2030: Προς μια βιωσιμότητα για όλους» θα πραγματοποιηθεί στην Αράχωβα, στο Στείρι και στο Δίστομο, από 8-11 Μαρτίου 2018, και απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, όπως επίσης και σε αποφοίτους, οι οποίοι θα ήθελαν να επικαιροποιήσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Πρόκειται, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διευθυντής του ΕΚεΠΕΚ και Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας, για μια δράση κατάρτισης νέων επιστημόνων, που προέρχονται τόσο από το θεωρητικό όσο και από τον θετικό τομέα.

«Η κατάρτιση αυτή, αφορά στην εμπέδωση των 17 στόχων για το 2030 που έχει αποφασίσει ο ΟΗΕ και αφορούν αποκλειστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι μια έννοια, λίγο-πολύ στα ελληνικά δεδομένα, πολύπαθη, διότι από το 1992 διεθνώς έχει αποφασιστεί τι είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και εδώ υιοθετείται και εφαρμόζεται από τον οποιονδήποτε φορέα a la carte, δηλαδή ανάλογα με το αντικείμενο το οποίο αυτός υπηρετεί, ενώ η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Τσάλτας, «αυτή την προσπάθεια την "καλλιεργούμε" εδώ και δεκαπέντε χρόνια με θερινά σχολεία, τα οποία γίνονται κυρίως στην περιοχή των Κυθήρων, αλλά και με χειμερινά σχολεία, τα οποία είναι τέσσερα τα τελευταία χρόνια, που γίνονται στην περιοχή του Διστόμου και της Βοιωτίας γενικότερα».

Να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο εντάσσεται επίσης η ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στην Αράχωβα, στις 8 Μαρτίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση