Επιδείνωση του καιρού με χιονια,,χαμηες θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους

ΧΙΟΝΙΑ, ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν αύριο σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιρούμενων των πολύ νότιων νησιώτικων ακρών της χώρας. Το πρωί της Δευτέρας χιονοπτώσεις έως και μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Θράκης και της Ανατ. Μακεδονίας, στην ορεινή γραμμή της Πίνδου μέχρι και τα ορεινά της Πελοποννήσου, και στα ανατολικά ηπειρωτικά (Αττικό-Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα).

Βροχές θα σημειωθούν στο βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπου στα τελευταία αναμένονται και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα έχει και η Κρήτη και κάποια χιόνια στα ορεινά, και προς το βράδυ έως και τα ημιορεινά.

Η θερμοκρασίες θα κυμανθούν από -5 έως 0 στην Θράκη, από -4 έως 3 βαθμούς στην Μακεδονία (στην δυτική Μακεδονία 4-5 βαθμοί πιο κάτω), στην δυτική Ελλάδα -2 μέχρι 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 μέχρι 9 βαθμούς και στα νότια από 6 μέχρι 12 βαθμοί. Οι άνεμοι μέχρι το μεσημέρι πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο, από νότιες διευθύνσεις στα 8-9 μποφόρ αλλά με τάση εξασθένησης προς το βράδυ.

Αντίθετα στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέχρι 4 Μποφώρ και από το απόγευμα και μετά θα ενισχυθούν στα 7-8 Μποφώρ ενώ θα στραφούν σε βορειο-δυτικούς.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση