Χιουμοριστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης

Στην αταξία της κυκλοφορίας και την έλλειψη σεβασμού προς τους πεζούς απαντά η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών σκορπίζοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μίμους που με χιουμοριστικό τρόπο θα στιγματίζουν την κακή συμπεριφορά των οδηγών την ώρα που αυτή εκδηλώνεται και θα διεκδικούν με θεατρικά δρώμενα και παντομίμα τον δημόσιο χώρο που ανήκει στον πεζό αλλά καταλαμβάνεται από άλλες χρήσεις.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 20 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2014, για δυο-τρεις ώρες από τις 12 το μεσημέρι, ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας "NόVAN theatre group" θα κυκλοφορούν στις διαβάσεις και τα πεζοδρόμια του κέντρου της Θεσσαλονίκης, από τη Διαγώνιο μέχρι τη Βενιζέλου και από την Αγία Σοφία μέχρι τη θάλασσα, και θα αντιμετωπίζουν χαμογελαστά, πρόσωπο με πρόσωπο τους εισβολείς, από τον οδηγό που καταπατά τη διάβαση πεζών μέχρι το τραπεζάκι που κλείνει το πεζοδρόμιο.

H εκδήλωση, που πραγματοποιείται μέσα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα του "Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014". www.thessaloniki2014.gr Thessaloniki 2014: European Youth Capital City

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!