Χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Ένας φυσικός αστικός πνεύμονας 1200 στρεμμάτων που είχε εγκαταλειφθεί για αρκετά χρόνια αρχίζει να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες καθώς εντός του 2017 πρόκειται να δοθούν 800.000 ευρώ. Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

«Για πρώτη φορά υπάρχει προϋπολογισμός, τα χρήματα θα δοθούν στον φορέα για να διαχειριστεί τους πόρους με στόχο την στελέχωση, την προστασία, τη φύλαξη του πάρκου, τις εργασίες πρασίνου, την αύξηση επισκεψιμότητας» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος έκανε αυτοψία στο Πάρκο και συνομίλησε μαζί με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, Γιάννη Πολύζο, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ και τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνη Τρίτση.

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι «θα υπάρξει οικονομική στήριξη και έως την Άνοιξη θα αρχίσουν να φαίνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα». Ακόμη ξεκαθάρισε ότι δεν θα εγκαταλειφθεί  ο αστικός πνεύμονας ζωής.

«Ελπίζουμε ότι  θα γίνουν άμεσα οι  αλλαγές  τόσο στη βασική του υποδομή του Πάρκου όσο και στην απαραίτητη σταθερή χρηματοδότηση του. Για εμάς αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τη βόλτα μας και την άθληση μας» είπε στη Greenagenda.gr o Στέλιος Βανδώρος, πρόεδρος του συλλόγου των φίλων του Πάρκου.

Ήδη, έχουν δοθεί από το πράσινο ταμείο 100.000 ευρώ  για τις πρώτες δαπάνες.  Ακόμη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σε πρόσφατη συνεδρίαση του κατά την οποία ψηφίστηκε το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, συμπεριέλαβε πρόβλεψη δαπάνης ύψους 700.000 €, με σκοπό να διατεθεί για την αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Τρίτση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση