Χρυσή επιβράβευση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού (rPET) στις συσκευασίες αναψυκτικών

Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες αναψυκτικών, μια καινοτομία που πρώτη στην Ελλάδα ξεκίνησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον το 2018 στο Σχηματάρι Mega-Plant, βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Sustainable Package Design στα Packaging Innovation Awards 2019.

«Το βραβείο αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί επιβραβεύει την καινοτομία στη χώρα μας. Μια καινοτομία που γεννήθηκε στο Σχηματάρι Mega-Plant, που πρώτο στην Ελλάδα ξεκίνησε τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPΕΤ) στις συσκευασίες αναψυκτικών μας», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Νίκος Φαραντούρης, Quality, Safety & Environment Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο. «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε προοδευτικά το ποσοστό ανακυκλωμένου πλαστικού σε όλες τις συσκευασίες που διαθέτουμε στην αγορά, υιοθετώντας στην πράξη τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας και μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα ακόμα περισσότερο», είπε.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, η καινοτομία αυτή υποστηρίζει την κυκλική οικονομία του πλαστικού, καθώς επιτρέπει στις συσκευασίες που ανακυκλώνονται να αποκτούν δεύτερη ζωή, ενώ συμβάλλει στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και του ανθρακικού αποτυπώματος.

Η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPET) αντανακλά το παγκόσμιο όραμα για τη δημιουργία ενός Κόσμου Χωρίς Απορρίμματα και εντάσσεται στους στόχους Βιωσιμότητας του Ομίλου Coca-Cola HBC να χρησιμοποιεί 35% rPET στις συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2025, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίνει ιδιαίτερη σημασία στις πρώτες ύλες των συσκευασιών, δίνοντας έμφαση σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής τους, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδιασμού. Όλες οι συσκευασίες της είναι 100% ανακυκλώσιμες, προμηθεύεται συσκευασίες αλουμινίου με ανακυκλωμένο υλικό σε ποσοστό 60% και προωθεί τη συνολική μείωση πλαστικού και γυαλιού στις συσκευασίες της. Έχει μειώσει κατά 23% κατά μέσο όρο το βάρος στο PET και κατά 12,5% στο γυαλί στις συσκευασίες του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, ενώ εξοικονομεί 300 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο από τις φιάλες αναψυκτικών Light Weight. Οι νέες συσκευασίες αλουμινίου των αναψυκτικών της είναι κατά 7,5% ελαφρύτερες και οι γυάλινες φιάλες της είναι κατά 95% επιστρεφόμενες.

Συμπληρώνοντας φέτος 50 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επιδιώκει να αναπτύσσεται υιοθετώντας στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Από τον Μάιο του 2017, το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύονται τα εργοστάσιά της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2018 μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2017, ενώ κάθε χρόνο θέτει όλο και υψηλότερους στόχους στα ποσοστά ανακύκλωσης των αποβλήτων στις παραγωγικές της μονάδες, ώστε να μην καταλήγουν στις χωματερές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση