Οι τολμηροί δύτες που καθαρίζουν τις ελληνικές θάλασσες (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Οι υποβρύχιες εκστρατείες καθαρισμού αποκαλύπτουν ότι οι ελληνικές θάλασσες έχουν μετατραπεί σε χωματερές με κάθε είδους αντικείμενα να τις απαρτίζουν. Οι ασυνείδητοι πετούν λάστιχα αυτοκινήτων, λαμαρίνες μπουκάλια, βάρκες, δίκτυα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το θαλάσσιο περιβάλλον.

Στη Greenagenda.gr φιλοξενούμε τους τολμηρούς εθελοντές δύτες «Loutraki Divers» που έχουν ως αποστολή τους τον καθαρισμό του βυθού στο Λουτράκι και την Ύδρα. Ξεκίνησαν την κατάδυση ως χόμπυ για να ζήσουν τη μαγεία του βυθού. Με τον καιρό, όμως, και αντικρίζοντας ολοένα και πιο συχνά το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα της απόθεσης απορριμμάτων, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση!

Κάθε αποστολή τους έχει το σύνθημα: «Καταδυόμαστε, καθαρίζουμε».

«Το λιμάνι του Λουτρακίου έχει καθαρίσει περίπου στο 80%. Τον ερχόμενο Αύγουστο συμπληρώνουμε τρία χρόνια δράσης. Έχουμε ανασύρει από τον βυθό της θάλασσας του Λουτρακίου περισσότερους από 18 τόνους απορριμμάτων, ενώ στην Ύδρα περίπου 5 τόνους», επισήμανε στη Greenagenda.gr o Χρύσανθος Χόρμπας, υπεύθυνος της ομάδας εθελοντών δυτών «Loutraki Divers».

«Όταν ξεκινήσαμε τη προσπάθειά μας νιώθαμε άσχημα. Τώρα πλέον που καθαρίζει ο βυθός νιώθουμε μεγάλη ευχαρίστηση, σημείωσε ο κ. Χόρμπας και ζήτησε «να σταματήσουν κάποιοι πλέον να νομίζουν ότι η θάλασσα πρόκειται για σκουπιδοτενεκέ».

Δείτε φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις των «Loutraki Divers» στις ελληνικές θάλασσες:

δυτ δυτ2 δυτ3 δυτ4 δυτ5 δυτ6 δυτ7 δυτ8 δυτ9

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση