Χωματερές «φαντάσματα» δίπλα σε σχολείο και σπίτια στο Καλοχώρι (φωτο)

Εστίες μόλυνσης, αλλά και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς, ανά πάσα ώρα και στιγμή, συνιστούν δύο χορτολιβαδικής φύσης χώροι που έχουν μετατραπεί σε παράνομες, ανεξέλεγκτες χωματερές εδώ και χρόνια στο Καλοχώρι, σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια του οικισμού του δήμου Δέλτα.

Βουνά από μπάζα, αδρανή και εύφλεκτα υλικά, κλαδέματα, πλαστικά και κάθε λογής απόβλητα αποτίθενται σχεδόν σε καθημερινή βάση από θρασύτατους επιτήδειους, σε δύο χώρους που βρίσκονται δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Καλοχωρίου, ενώ λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά τους δεσπόζει -και απειλείται- η προστατευόμενη περιοχή (Natura 2000) της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, της βόρειας πύλης, δηλαδή, του μοναδικού Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού. Μάλιστα, ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος είχε πρόσφατα προχωρήσει στη σχετική ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών ζητώντας την παρέμβασή τους για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως καταγγέλουν περίοικοι στη Voria.gr, εκτός από ιδιώτες, στερεά απόβλητα απορρίπτουν στους -σχεδόν συγκοινωνούντες- χώρους και συνεργεία καθαριότητας του δήμου Δέλτα. Όπως λένε, πρόκειται για ξερά χόρτα, προρχόμενα από αποκλαδώσεις, απόβλητα που συνιστούν σοβαρότατο κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς, αφού τους θερινούς μήνες, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να αναφλεγούν.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση