Χωρίς ψάρια κινδυνεύουν να μείνουν οι ελληνικές θάλασσες από την υπεραλίευση

Χωρίς ψάρια κινδυνεύουν να μείνουν οι ελληνικές θάλασσες από την υπεραλίευση.

Στο videο του τηλεοπτικού σταθμού Star θα δείτε μόνο μια από τις πολλές περιπτώσεις όπου μηχανότρατες σαρώνουν το βυθό της θάλασσας σε περιοχή του Σαρωνικού όπου απαγορεύεται η παρουσία του συγκριμένου αλιευτικού εργαλείου.

Από τις 24 Μαΐου ξεκινά η περίοδος απαγόρευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις μηχανότρατες μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Από τις 16 Ιουλίου μέχρι τον Οκτώβριο απαγορεύεται από τον 25ο μεσημβρινό- δηλαδή την περιοχή των Φούρνων και δυτικά. Φυσικά αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ισχύει μόνο στα χαρτιά.

Τι ισχύει στην Ευρώπη

Για τις μηχανότρατες με δίχτυα βυθού, στην ΕΕ ισχύει γενική απαγόρευση.

Υπάρχουν εξαιρέσεις και γίνεται μόνο μετά από αίτηση και μόνο για συγκεκριμένες περιοχές.

Η Κομισιόν εγκρίνει ή όχι την εξαίρεση και το Λιμενικό επιτηρεί ότι το ψάρεμα με μηχανότρατα γίνεται στις περιοχές για τις οποίες δόθηκε άδεια.

Πώς ξεγελούν το σύστημα εντοπισμού για να ψαρεύουν σε απαγορευμένες περιοχές

Ορισμένες μηχανότρατες προκειμένου να ψαρεύουν σε απαγορευμένες περιοχές αφαιρούν το σύστημα εντοπισμού που έχει τοποθετηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και έτσι δε μπορεί να τις βρει κανείς.

«Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η παντελής αδιαφορία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, να ρυθμίσει το χάος στην παράκτια αλιεία, καθώς οι βιντζότρατες συνεχίζουν ανενόχλητες το καταστροφικό τους έργο», καταλήγει το δημοσίευμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση