Ψάχνοντας απαντήσεις για την κλιματική αλλαγή, στο ντοκιμαντέρ Σκορσέζε - Ντι Κάπριο (φωτο)

To National Geographic Channel παρουσιάζει το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή, «Before The Flood», από τους βραβευμένους με Όσκαρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Φίσερ Στίβενς, σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ.

H κλιματική αλλαγή αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. «Μπορούμε να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά;». Μετά τον πρόσφατο ορισμό του ως «Αγγελιοφόρο της Ειρήνης για την Κλιματική Αλλαγή» από τον ΟΗΕ, o Λεονάρντο Ντι Κάπριο αναλαμβάνει έναν ρόλο ζωής, ξεκινώντας ένα δύσκολο ταξίδι από τις μακρινές όχθες της Γροιλανδίας έως τα φλεγόμενα δάση στη Σουμάτρα και τις μυστικές αίθουσες στο Βατικανό, αναζητώντας απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Το «Before The Flood» παρουσιάζει, με επιστημονικά παραδείγματα, την επιδείνωση της περιβαλλοντικής κρίσης που διαταράσσει την ισορροπία του κλίματος στον πλανήτη, ενώ μας φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια για το μέγεθος της καταστροφής που έχουμε προκαλέσει στον πλανήτη και για το πόσο χρονικό διάστημα μας απομένει για την εύρεση λύσης, προτού καταστραφεί ολοσχερώς το οικοσύστημα.

leo5

Ο Ντι Κάπριο, όπως μεταδίδει το Naftemporiki.gr, συνομιλεί με ισχυρές προσωπικότητες από κάθε πτυχή της κοινωνίας τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις ανεπτυγμένες χώρες, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο γραμματέας του κράτους των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ο Πάπας Φραγκίσκος καθώς, επίσης, και με κορυφαίους ερευνητές της NASA, οικολόγους, επιστήμονες και ακτιβιστές.

leo2

«Η κλιματική αλλαγή είναι η πιο σοβαρή απειλή που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης» τονίζει ο Ντι Κάπριο. «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, με μία φωνή και να απαιτήσουμε, δράση τώρα! Η ίδια μας η επιβίωση εξαρτάται από αυτό. Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει τις επιπτώσεις αλλά και τις λύσεις κατά της κλιματικής αλλαγής, χωρίς τα δεδομένα να έχουν επηρεαστεί, όπως συχνά συμβαίνει, από όσους έχουν οικονομικό συμφέρον από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων».

leo3

Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

leo4

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση