Ψαράκι κολυμπάει μέσα... σε μέδουσα (φωτο)

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υποβρύχιος φωτογράφος Τιμ Σάμιουελ πρόσεξε κάτι περίεργο στη διάρκεια κατάδυσης στο Μπάιρον Μπέι, έξω από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Τράβηξε μια φωτογραφία ενός κίτρινου ψαριού που έδειχνε να έχει παγιδευτεί μέσα σε μέδουσα, και την ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram.

Πέρασαν μερικοί μήνες μέχρι που το Discovery Ocean αναδημοσίευσε την εικόνα και την έκανε viral.

«Δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε ο φωτογράφος.

«Σκεφτόμουν να το απελευθερώσω, τελικά όμως αποφάσισα να το αφήσω να ακολουθήσει τη φυσική του πορεία», είπε στο CNN, σύμφωνα με το In.gr.

Η ουρά του ψαριού εξείχε από τη μέδουσα και του επέτρεπε έτσι να κινείται προς τα μπρος. Στα 20 λεπτά που ο Σάμιουελ το παρακολουθούσε, το αταίριαστο ζευγάρι κολυμπούσε σε κύκλους.

Trapped 1

Αταίριαστοι... συγκάτοικοι

Ειδικοί που κλήθηκαν να εξηγήσουν το συμβάν ανέφεραν ότι το ψαράκι πιθανότατα δεν ήταν παγιδευμένο αλλά απλά χρησιμοποιούσε τη μέδουσα ως καταφύγιο, χωρίς να κινδυνεύει από το δηλητήριο που μπορεί να έκρυβαν τα πλοκάμια της.

Η Λίσα-Αν Γκέρσουιν, βιολόγος που έχει ανακαλύψει γύρω στα 200 είδη μεδουσών, δήλωσε στο National Geographic ότι η μέδουσα μοιάζει με υβρίδιο ανάμεσα σε δύο τάξεις κνιδόζων, τα κυβόζωα και τα σκυφόζωα. Ο αριθμός των πλοκαμιών της, όμως, δεν ταιριάζει με καμία από τις δύο ομάδες.

Όσον αφορά το είδος του ψαριού, ο Ίαν Τίμπετ του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ εκτίμησε στο Australian Geographic ότι ίσως πρόκειται για νεαρό τριβάλι (Caranx ignobilis), του οποίου ο γόνος είναι γνωστό ότι βρίσκει καταφύγιο ανάμεσα στα πλοκάμια μεδουσών.

«Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν το χτύπησε η καταστροφή, ή αν είναι ευτυχισμένο που βρίσκεται εκεί» είπε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση