Ωραιόκαστρο: Κόβουν τα άρρωστα δέντρα από το έντομο-φονιά στο Σέιχ Σου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υλοτόμησης στις δασικές εκτάσεις εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου οι οποίες προσβλήθηκαν από το φλοιοφάγο έντομο «Tomicus piniperda», το ίδιο έντομο που έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στο δάσος του Σέιχ Σου.

«Η προστασία των πανέμορφων δασικών εκτάσεων που περιβάλλουν τον δήμο Ωραιοκάστρου είναι για εμάς στόχος άμεσης προτεραιότητας. Δρομολογήσαμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να γίνει η απομάκρυνση των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο και μάλιστα χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

«Το πρόβλημα στις δασικές εκτάσεις του δήμου Ωραιοκάστρου δεν είναι τόσο μεγάλο όσο στο δάσος του Σέιχ Σου. Οπωσδήποτε, όμως, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα», επεσήμανε από την πλευρά του ο εμπειρογνώμονας σε ζητήματα διαχείρισης δασικών εκτάσεων και προστασίας του περιβάλλοντος Χρήστος Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι από την έκταση των 4.000 στρεμμάτων την οποία καλύπτουν οι δασικές εκτάσεις του Ωραιοκάστρου υπολογίζεται ότι το φλοιοφάγο έντομο έχει προσβάλει περίπου 300-400 στρέμματα. Οι εργασίες υλοτόμησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Στο μεταξύ, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους εντός του δασοκτήματος του Ωραιοκάστρου και της Νεοχωρούδας για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες υλοτόμησης.

Ειδικότερα, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τους δασικούς δρόμους, τα μονοπάτια και τις περιοχές εργασίας των υλοτόμων, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση