Όλες οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, που εορτάζεται στις 15 Ιουνίου, διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «την 15η Ιουνίου, για 11η συνεχή χρονιά γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, αυτού του ανεξάντλητου, καθαρού, ανανεώσιμου φυσικού πόρου που τόσο απλόχερα μας παρέχει η φύση σε κάθε γωνιά της πατρίδα μας και από εμάς περιμένει μόνο να κάνουμε το αυτονόητο: να τον αξιοποιήσουμε».

«Η ανθρωπότητα δείχνει να αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της προς ένα βιώσιμο μέλλον μέσω της μετάβασης στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, δηλαδή, με άλλα λόγια, την πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξη», συνεχίζει η ΕΛΕΤΑΕΝ και προσθέτει:

«Την βιώσιμη ανάπτυξη που θα έπρεπε να είχαμε επιδιώξει πολύ νωρίτερα, πριν φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, όπου πια αγωνιζόμαστε να το καταφέρουμε υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής και ενώ έχει ήδη συντελεστεί τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος.

» Η επιλογή της αιολικής ενέργειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) γενικότερα είναι ενεργειακός, περιβαλλοντικός και οικονομικός μονόδρομος. Είναι η συνταγή για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Και όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσα περισσότερα θα είναι τα οφέλη μας.

» Κάθε γωνιά της πατρίδας μας έχει να επιδείξει ανανεώσιμο πλούτο σε μια και περισσότερες πηγές, αφού τις διαθέτουμε ΟΛΕΣ σε αξιοποιήσιμα μεγέθη: αιολική, ηλιακή, υδροδυναμική, γεωθερμία, βιομάζα, κυματική. Σε όλη την Ελλάδα, μέσα στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κρύβεται μια οικονομία δισεκατομμυρίων. Πως είναι δυνατόν μια χώρα που ακροβατεί πάνω στο τεντωμένο σχοινί των μνημονίων και γενικά δεν φημίζεται για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις, να αγνοεί αυτήν την τεράστια αναπτυξιακή και επενδυτική ευκαιρία; Ποια χώρα μπορεί να αγνοήσει ένα τέτοιο θησαυρό;

» Η αιολική ενέργεια και οι λοιπές ΑΠΕ αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και συνιστούν εθνικό πλούτο. Κάθε ευνομούμενη χώρα θα έσπευδε να εκμεταλλευτεί αυτό το δώρο της φύσης, στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Αναμένουμε την ελληνική πολιτεία να πράξει το ίδιο για το καλό των παιδιών μας.

» Χρειάζεται να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, Πολίτες και Πολιτεία. Να υιοθετήσουμε το όραμα και να το κάνουμε πράξη».

Εκδηλώσεις

Περίπτερο στο ATHENS HEART (από 12 έως 17 Ιουνίου)

Η ΕΛΕΤΑΕΝ βρίσκεται φέτος στο φιλόξενο χώρο του εμπορικού κέντρου ATHENS HEART όπου σας περιμένει στο περίπτερο της με μέλη και εθελοντές, να σας ενημερώσει για τα πολλά οφέλη της αιολικής ενέργειας για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πλανήτη.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»

Από την Τρίτη 13 μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουνίου, μεταξύ 5μμ και 8μμ, το Θέατρο της Ημέρας με 25ετη εμπειρία στο θεατρικό παιχνίδι, πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην παιδική θεατρική αγωγή, με 2 παραστάσεις καθημερινά, παρουσιάζει το διαδραστικό δρώμενο:

"Το Παραμύθι του Ανέμου".

Τέλος στη παιδική γωνιά του περιπτέρου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν καθημερινά, να απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας, παίζοντας, και κατασκευάζοντας.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις εδώ και https://www.facebook.com/globalwindday13hellas

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό τις ώρες λειτουργιάς του εμπορικού κέντρου.

8Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2017»

Στο πλαίσιο του εορτασμού κορυφώνεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου το 8o τουρνουά ποδοσφαίρου 5X5 «ΑΙΟΛΟΣ». Στο τουρνουά συμμετείχαν 14 ομάδες εταιρειών του κλάδου ή συναφών κλάδων σε 2 ομίλους και το τουρνουά διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Paradise Park (www.paradisepark.gr) στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το τουρνουά ήταν συναρπαστικό, με πολλές ανατροπές και στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, θα αγωνιστούν:

111 (600 x 114)

Λεπτομέρειες για τους αγώνες, φωτογραφίες, βίντεο, τα αποτελέσματα, τους σκόρερ και κάθε άλλη συγκλονιστική λεπτομέρεια εδώ και https://www.facebook.com/globalwindday13hellas

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC, μέλος του οποίου είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope (πρώην EWEA), εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών και στην ενημέρωσή του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και των ΑΠΕ γενικότερα, που προσφέρουν μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση