«Όχι» από τον δήμο Ζίτσας για τις πέντε μονάδες βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων

Την αντίθεσή του στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη διάρκεια της τακτικής του συνεδρίασης την Τετάρτη (29/11/2017), όπου ομόφωνα έκανε δεκτή την εισήγηση του Πρόεδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου και Αντιδημάρχου Νίκου Σφήκα ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «πολλά σημεία στις μελέτες δεν είναι ξεκάθαρα και εντείνουν τον προβληματισμό μας για περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των εν λόγω μονάδων».

Το Σώμα γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου των φακέλων Μ.Π.Ε. για την εγκατάσταση και λειτουργία πέντε μονάδων Βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ., καθώς ο αριθμός των μονάδων και τα ζωικά απόβλητα (πτηνοτροφείων και χοιροστασίων) που θα επεξεργάζονται είναι υπερβολικά μεγάλος και θα δημιουργήσει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή, όπως επισήμαναν τόσο οι επικεφαλείς των παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που έλαβαν το λόγο. «Είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε τα του τόπου μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε πως «τα μεγέθη είναι τεράστια».

«Είναι σαν να ελλιμενίζεται τάνκερ στην Παμβώτιδα. Δεν είμαστε ενάντια στις Α.Π.Ε. και το έχουμε αποδείξει, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα παίξουμε το ρόλο του δυτικού λεκανοπέδιου της Αττικής», κατέληξε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση