«Όχι» στα πλαστικά μιας χρήσης από HELMEPA και Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα

Την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης έχει ως στόχο η κοινή πρωτοβουλία HELMEPA και  Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα, που ξεκίνησε με την παραγωγή 1.200 πάνινων τσαντών με το μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στα πλαστικά μιας χρήσης».

H διανομή των πάνινων τσαντών άρχισε ήδη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Αττικής, οι οποίοι επισκέπτονται τις περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA που φιλοξενούνται στις εταιρείες -Μέλη Ceres στον Πειραιά και Costamare Shipping S.A. στο Παλαιό Φάληρο.

Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA ενημερώνουν τους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών και θαλασσών στη ζωή μας, τις απειλές που δέχονται από την ανθρώπινη αδιαφορία και αμέλεια και τρόπους για την προστασία τους. Στο τέλος της ξενάγησης  διανέμονται οι τσάντες και δίνεται έμφαση στην ανάγκη επαναχρησιμοποίησης των υλικών συσκευασίας ως μια μικρή αλλά συνάμα πολύ σημαντική πράξη που μπορεί ο καθένας να αλλάξει στην καθημερινότητά του, συμβάλλοντας στην προστασία του θαλάσσιου  και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση