Ύμνοι Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τους νόμους υπέρ της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα (φωτο)

Το εγκώμιο της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης έπλεξε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ανάρτησή του στα social media, αναφορικά με την προσπάθεια του ελληνικού κράτους για τη βιοποικιλότητα.

Ο σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και πρεσβευτής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στάθηκε στο γεγονός πως η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θέσπισε νόμους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας περιοχών.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στους λογαριασμούς των social media, που έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ακόλουθους:

«Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας (KBAs) στους νόμους και τις πολιτικές της. Τα KBA είναι τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη. Αξίζουν συγχαρητήρια για την ελληνική κυβέρνηση να πρωτοστατήσει αναδεικνύοντας το #KeyBiodiversityAreas ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη».

Ο Ντι Κάπριο συνοδεύει την ανάρτησή του με μία φωτογραφία από τη Δρακόλιμνη στην Τύμφη. Πρόκειται για το καρέ του Φώτη Καφέτση που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία "Τοπίο" στον φωτογραφικό διαγωνισμό "Click στη Φύση" του στρατηγικού έργου LIFE-IP 4NATURA - Natura 2000 - Εδώ ζούμε!

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση