«Ώρα της Γης»: Έσβησαν για μία ώρα τα φώτα του πλανήτη

Εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η «Ώρα της Γης»! Τα φώτα έσβησαν για μία ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30.

Το Προεδρικό Μέγαρο έσβησε τα φώτα του συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης». «Μια συμβολική κίνηση με ξεκάθαρο μήνυμα: μόνο αν δράσουμε όλοι μαζί, τώρα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον βιώσιμο για τις επόμενες γενιές», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Instagram της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχε η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, το Δημαρχείο και η Τεχνόπολη, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα.

Σε εκατοντάδες πόλεις και εμβληματικά κτήρια και μνημεία σε πόλεις του κόσμου, έσβησαν τα φώτα με αφορμή την «Ώρα της Γης». H φετινή δράση  εστίασε στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση