​Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο η εφαρμογή του νόμου για τους δασεργάτες

Μετά από συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Πέλλας και τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης πέτυχε να δοθεί παράταση προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στον Νόμο ¨4423/2016 Δασικές Οργανώσεις και άλλες Διατάξεις¨ για ένα ακόμη έτος, δηλαδή μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ο παραπάνω Νόμος αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από την πλευρά των δασεργατών, δεδομένου ότι μετέβαλε πρακτική δεκαετιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τοπικές και ειδικές συνθήκες.

Τόνισε ακόμη ότι «πρόκειται για ένα ευαίσθητο τμήμα των εργατών γης της πατρίδας μας, με ιδιαιτερότητες που σχετίζονται τόσο με το περιβάλλον όσο και με την ίδια τη φύση της απασχόλησής τους, συνεπώς, κρίνεται σκόπιμη η παράταση εφαρμογής του νόμου, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για την καλύτερη αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων που αναφύονται».

Με αυτά τα επιχειρήματα, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε τροπολογία η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από τον υπουργό, θα ενσωματωθεί στο πρώτο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή και θα ψηφιστεί.

Αυτονόητο είναι ότι στο διάστημα της παράτασης που θα μεσολαβήσει, ο Γιώργος Καρασμάνης, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των δασεργατών, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε η τελική διαμόρφωση του Νόμου να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχική διατύπωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση