Άρχισαν ξανά οι εργασίες αποψίλωσης στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - SOS από Ορνιθολογική (φωτο)

Οι εργασίες από ανάδοχο-εργολάβο για λόγους αντιπυρικής προστασίας στον πυρήνα προστασίας της φύσης στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα ξεκίνησαν και πάλι, τονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας ότι αυτό συμβαίνει «χωρίς καμία σχετική ενημέρωση του αρμόδιου Φορέα Διαχείρισης και του Δασαρχείου Καπανδριτίου!».

«Αδιαφορώντας για την παύση των εργασιών που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα -μετά από επείγουσα επιστολή του Φορέα Διαχείρισης και αιτήματος του Δασαρχείου και αφού είχε ήδη καταστραφεί κομμάτι υγροτοπικής έκτασης- αυτή τη φορά οι "εργασίες" συνεχίζονται σε αμιγώς δασική έκταση με δάσος Κουκουναριάς (δηλαδή οικότοπο προτεραιότητας)!», επισημαίνει η Ορνιθολογική και συνεχίζει:

«Αποψιλώνεται πλήρως η βλάστηση του υπορόφου με καταστροφέα/τρακτέρ, η είσοδος και μόνο του οποίου καταστρέφει τη φυσική αναγέννηση της κουκουναριάς, ενώ γίνεται αποκλάδωση μέχρι ύψους 3 μέτρων (!) χλωρών κλαδιών των ιστάμενων δένδρων Κουκουναριάς ηλικίας 45-55 ετών!».

Ζητεί, δε, την παρέμβαση του ΥΠΕΝ για την άμεση παύση των εργασιών και την προστασία των διεθνούς σημασίας οικοτόπων του Εθνικού Πάρκου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:

🆘⚠️ SOS, Συμβαίνει ΤΩΡΑ!
Οι εργασίες από ανάδοχο-εργολάβο για λόγους αντιπυρικής προστασίας στον πυρήνα προστασίας της φύσης στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα ξεκίνησαν και πάλι χωρίς καμία σχετική ενημέρωση του αρμόδιου Φορέα Διαχείρισης και του Δασαρχείου Καπανδριτίου!

⚠️ Αδιαφορώντας για την παύση των εργασιών που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα -μετά από επείγουσα επιστολή του Φορέα Διαχείρισης και αιτήματος του Δασαρχείου και αφού είχε ήδη καταστραφεί κομμάτι υγροτοπικής έκτασης- αυτή τη φορά οι "εργασίες" συνεχίζονται σε αμιγώς δασική έκταση με δάσος Κουκουναριάς (δηλαδή οικότοπο προτεραιότητας)!

🆘 Αποψιλώνεται πλήρως η βλάστηση του υπορόφου με καταστροφέα/τρακτέρ, η είσοδος και μόνο του οποίου καταστρέφει τη φυσική αναγέννηση της κουκουναριάς, ενώ γίνεται αποκλάδωση μέχρι ύψους 3 μέτρων (!) χλωρών κλαδιών των ιστάμενων δένδρων Κουκουναριάς ηλικίας 45-55 ετών!

❌‼️ Ζητάμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την παρέμβασή του για την ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ των εργασιών και την προστασία των διεθνούς σημασίας οικοτόπων του Εθνικού Πάρκου!

Να εφαρμοστεί άμεσα η σχετική απόφαση του Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα,Yμηττού και ΝΑ Αττικης –εγκεκριμένη από το Δασαρχείο- σχετικά με δασοτεχνικές - φυτοτεχνικές εργασίες καθαρισμού αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή Σχινιά – Δικαστικά του Δήμου Μαραθώνα, που περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις στην περιοχή σε ζώνη 5μ. από τον δρόμο και όχι 50μ. (!) όπως γίνεται τώρα αυθαίρετα από τον εργολάβο στο πλαίσιο μιας αυθαίρετης τεχνικής έκθεσης που δεν έχει κοινοποιηθεί σε κανέναν από τους αρμόδιους φορείς!

⛔️ Η αντιμετώπιση των Εθνικών μας Πάρκων ως κοινούς χώρους ή οικόπεδα αποτελεί διεθνή ΝΤΡΟΠΗ για τη χώρα!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση