Έξι έργα πρασίνου σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης με 9 εκατ. ευρώ

Έξι σημαντικά έργα ανάπλασης και ενίσχυσης του πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και σε τέσσερις δήμους ενέκρινε στη συνεδρίασή της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Τα έξι έργα έχουν προϋπολογισμό περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ, με τα σημαντικότερα να υλοποιούνται στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι βασικές προτεραιότητες των δημοτικών αρχών για «καθαρές» μεταφορές, δημιουργία και αναβάθμιση πυρήνων πρασίνου, πράσινες διαδρομές, πράσινα δώματα και πράσινους κήπους.

Τα έξι έργα είναι:

1.Προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισής τους του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου – 324.000 ευρώ.

2.Ανάπλαση πάρκου στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας του δήμου Θεσσαλονίκης – Η ανάπλαση του πάρκου Μπότσαρη - Ηλέκτρας, έχει ως σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης για περίπατο, αναψυχή και μια στάση στο κέντρο της πόλης για όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, συμβάλλοντας στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής – 884.000 ευρώ.

3.Ανακατασκευή του πάρκου Πασσαλίδη του δήμου Καλαμαριάς - Η διαμόρφωσή του χώρου αναμένεται να αναβαθμίσει το άμεσο αστικό περιβάλλον, το μικροκλίμα της περιοχής και να παρέχει στους κατοίκους ένα χώρο ανάπαυσης και αναψυχής – 614.000 ευρώ.

4.Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες του δήμου Καλαμαριάς - 482.000 ευρώ.

5.Βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης - Η πράξη εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρασίνου στην διοικητική του περιφέρεια και συγκεκριμένα στην ανάπλαση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στον συνοικισμό – 4.210.000 ευρώ.

6.Πράσινες διαδρομές στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης - Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (led) σε όλες τις διαδρομές προς τους χώρους πρασίνου του δήμου, η οποία θα βοηθήσει στην επίτευξη ενός συνολικά "πράσινου" αποτυπώματος στην περιοχή καθώς θα υπάρξει μια απομείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 65,8% τουλάχιστον. Η λειτουργία των πράσινων "πνευμόνων" - λόγω της απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα– θα είναι πιο αποτελεσματική – 2.500.000 ευρώ.

Φωτογραφία αρχείου

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση