Ακτινίδιο: Στρογγυλή τράπεζα για το παρόν και το μέλλον τού πλέον εξαγώγιμου ελληνικού φρούτου

Σε εργαστήριο - «στρογγυλή τράπεζα» πρόκειται να συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίου μαζί με σημαντικούς υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΑΤ και διαμορφωτές της κοινής γνώμης με αντικείμενο το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ακτινιδίου με άξονα πάντα το άνοιγμα νέων αγορών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 12:00, έχει προγραμματιστεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη (Μακεδονία Παλλάς), το 1ο workshop με μήνυμα «Καλλιεργώντας μια ποιοτικότερη ζωή με ακτινίδιο από την Ελλάδα» στο οποίο θα γίνει αναφορά στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει το ελληνικό ακτινίδιο καθώς και στις φυτοϋγειονομικές προϋποθέσεις και πώς αυτές επηρεάζουν το άνοιγμα νέων αγορών για τα ελληνικά φρούτα στο σύνολό τους.

Μεταξύ άλλων, θα ανταλλάξουν απόψεις οι πλέον αρμόδιοι επιχειρηματίες-παραγωγοί ακτινιδίου με εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας ενώ διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα καλύψουν το γεγονός.

Το workshop γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος CuTE – Cultivating the Taste of Europe το οποίο συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος φρούτων και λαχανικών (FruitVegetablesEUROPE – EUCOFEL), ξεκινά μια ιστορική εκστρατεία προώθησης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, για την περίοδο 2019-2021,  στοχεύοντας στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών της Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας και Ελλάδας. Πρόκειται να γίνει μια σειρά από δράσεις που αποσκοπούν στην πληροφόρηση των πολιτών αναφορικά με τα μοντέλα παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις παραμέτρους ποιότητας, ιχνηλασιμότητας,  διατροφικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής αειφορίας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση