Αντιστροφή μέτρηση για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να καταπλεύσει την επόμενη εβδομάδα το πρώτο πλοίο και με άλλα δυο ακόμη θα ξεκινήσουν άμεσα την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα υλοποίησης ενός έργου που περιμένουν εδώ και δεκαετίες οι θεσσαλονικείς.

Το σύστημα της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης πρόκειται να συνδέσει το κέντρο της πόλης με τους άλλους παραθαλάσσιους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και ειδικότερα με τους Δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, ενώ στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Προβλέπεται η ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή.Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά μία ώρα, θα συνδέουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου με ενδιάμεση στάση στη μαρίνα της Καλαμαριάς, θα διαρκούν περίπου πενήντα λεπτά και το εισιτήριο θα είναι 2,5 ευρώ.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα των θαλάσσιων διαδρομών θα διαμορφωθεί με γνώμονα τις ανάγκες ροής και εξυπηρέτησης της επιβατικής κίνησης και την ελάχιστη και μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα του πλοίου. Οι πλόες θα εκτελούνται μεταξύ των Δήμων Θερμαϊκού ,Καλαμαριάς , Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του επιτρεπόμενου ωραρίου με βάση τις ισχύουσες διατάξεις.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!