Απόψε η βράβευση των «Πρωταθλητών Ανακύκλωσης» στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Παρασκευή στις 18:00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (πρώην Πολλαπλών Χρήσεων) του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, θα βραβευθούν οι επιχειρήσεις που ανακηρύχθηκαν «Πρωταθλητές Ανακύκλωσης». Τη βράβευση θα πραγματοποιήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Τα καταστήματα (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) της Θεσσαλονίκης στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια της Ανακύκλωσης, συμμετέχοντας συστηματικά στην ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών στους μπλε κώδωνες. Η ΕΕΑΑ αξιολόγησε τις ποσότητες που συγκεντρώθηκαν σε μπλε κώδωνες του Δήμου Θεσσαλονίκης το προηγούμενο διάστημα και βραβεύει τους καλύτερους.

Η ανακύκλωση είναι μία καθημερινή πράξη για το μέλλον μας και για το περιβάλλον. Παράλληλα με το πρόγραμμα του Μπλε Κάδου αναπτύσσεται και το πρόγραμμα Ανακύκλωσης συσκευασιών στον μπλε κώδωνα καθώς καθημερινά στις επιχειρήσεις εστίασης, απορρίπτονται μεγάλες ποσότητες γυάλινων συσκευασιών. Όλες αυτές οι ποσότητες, αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, μπορούν να αξιοποιηθούν και με την κατάλληλη επεξεργασία να γίνουν νέα προϊόντα ώστε να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι και ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να βρεθούν - με τη συμμετοχή μας - στον μπλε κώδωνα.

Στη βράβευση θα παρευρεθούν και θα κάνουν τις απονομές οι κ.κ.:

  • Σωκράτης Φάμελος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • Θανάσης Παππάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ.
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση