ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

 

του Γιώργου Δαμιανίδη

Με κεντρικό σύνθημα «κανένα τρακτέρ στην αυλή-όλα στους δρόμους», σήμανε το… εναρκτήριο λάκτισμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, για το νομό Σερρών.

Από σήμερα τα τρακτέρ βγήκαν από τους αγρότες και κτηνοτρόφους στις πλατείες των χωριών, όπως αποφασίσθηκε στη συνέλευση της περασμένης Παρασκευής και μέχρι την Τετάρτη θα γίνει η καταμέτρησή τους από τη συντονιστική επιτροπή.

Επόμενος και κρίσιμος «σταθμός»; Ο Προμαχώνας και οι Σερραίοι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα «παίξουν όλα για όλα».

«Μας έχουν στερήσει ακόμη και το δικαίωμα της επιβίωσης. Αυτό που έμεινε είναι η αξιοπρέπειά μας και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε,» δήλωσε στη Greenagenda.gr ο πρόεδρος του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Νιγρίτας Στέργιος Λίτος.

Στο παρασκήνιο των κινητοποιήσεων

Οι Σερραίοι αγροτοσυνδικαλιστές, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, φοβούνται μία ενδεχόμενη διάσπαση, αλλά και «καπέλωμα» της δυναμικής που αναπτύσσεται μέσω των κινητοποιήσεων και κυρίως από το… ασθμαίνον πανελλήνιο συντονιστικό όργανο.

Γι’ αυτό από τη μια κρατούν χαμηλά τη «μπάλα» και δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως οι αγρότες είναι ενωμένοι, αλλά από την άλλη διαχωρίζουν τις κινήσεις τους και τις αποφάσεις τους, από αυτές του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση