Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πεδίον του Άρεως

Τα Εθνικά Πάρκα της Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζουν και φέτος μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 10 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, με στόχο να δώσουν το μήνυμα για την προστασία τόσο του αστικού, όσο και του φυσικού περιβάλλοντος.

Με περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια για τα παιδιά, χειροτεχνίες, αλλά και κληρώσεις με δώρα – έκπληξη, η εκδήλωση θα είναι μία όμορφη γιορτή για το περιβάλλον.

Οι Φορείς Διαχείρισης των τεσσάρων Εθνικών Πάρκων (Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου) θα είναι εκεί για να ενημερώνουν για τις δράσεις τους και τις δυνατότητες «αποδράσεων» στις πολύτιμες αυτές φυσικές περιοχές. Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε κληρώσεις, προκειμένου να κερδίσουν γεύματα, περιηγήσεις, αλλά και διανυκτερεύσεις στις προστατευόμενες περιοχές.

Επίσης, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με ενημερωτικά σταντ και εργαστήρια για τα  παιδιά οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Δράση για την Άγρια Ζωή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομάδας εκδηλώσεων που διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ) και την υποστήριξη του ΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας είναι έργα ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!