Γλυπτά στην άμμο στέλνουν το μήνυμα για καθαρές θάλασσες

Μαγευτικά γλυπτά από άμμο αποτελούν και φέτος αξιοθέατα στην Αμμουδάρα του Δήμου Μάλεβιζίου, στέλνοντας παράλληλα σε όλο τον κόσμο μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση.

Τα έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από τους γλύπτες στο 4ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, το οποίο πραγματοποιήθηκε και φέτος υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης.

Το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, όμως τα γλυπτά που παραμένουν στην Αμμουδάρα, εκτός απροόπτου έως το τέλος του καλοκαιριού, μαγνητίζουν τον κόσμο και υποδηλώνουν ότι η Κρήτη και γενικότερα η Ελλάδα παράγει τέχνη, παράγει πολιτισμό!

Όπως είναι γνωστό, το φεστιβάλ διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Μετείχαν ακόμα οι καλλιτέχνες Αμαλία Φλώρου, Λήδα Παυλή, Αντώνης Πετράκης και Στρατής Καβαρνός.

Γιγαντιαίους αστερίες, ανθρώπινες φιγούρες, χταπόδια, δελφίνια, ακόμα και καρτούν που... μάχονται με τη ρύπανση της θάλασσας, «επιστράτευσαν» οι καλλιτέχνες για να αποδώσουν το μήνυμα του φεστιβάλ «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες! Καθαρές παραλίες!»

Η ανταπόκριση των κατοίκων και των επισκεπτών της Αμμουδάρας είναι πάνω από κάθε προσδοκία. Τις 25 ημέρες του φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι ενθάρρυναν με λόγια και πράξεις τους καλλιτέχνες που δούλευαν κάτω από τον ήλιο, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τα δικά τους μικρά γλυπτά από άμμο, δίπλα στα γιγαντιαία των επαγγελματιών γλυπτών.

Αμέτρητες είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο των επισκεπτών, όπως και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στέλνουν πανέμορφες εικόνες από την Κρήτη σε όλο τον κόσμο

Πού βρίσκονται τα γλυπτά

Τα σημεία όπου βρίσκονται τα γλυπτά του φεστιβάλ είναι :

-          Διακόσια μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ

-          Ακριβώς δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού

-          Ανάμεσα στις οδούς Πάρου και Καλύμνου (κέντρο Αμμουδάρας)

-          Μπροστά στο πρώην club "Barracuda" (κέντρο Αμμουδάρας)

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση