Δένδρα με… όνομα

Γιώργο, Μαρία, Άννα, Αλέξανδρε, Ερμιόνη, Βασιλεία, Γιάννη, Κωνσταντίνε, Στέλλα, Πρόδρομε, Μιχάλη, Αργύρη, Ηλία, Γρηγόρη, Ευθυμία, Λουΐζα, Αντώνη, Αρτέμη, η σκέψη σας ρίζωσε και έγινε ένα από τα 113 δέντρα που φυτεύτηκαν  στους κήπους της νέας παραλίας.

Όλοι οι παραπάνω δεν είναι τυχαία ονόματα. Είναι μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της πόλης ή συγγενείς και φίλοι στους οποίους αφιερώθηκε η συμβολική χειρονομία υιοθέτησης ενός δέντρου. Οι πολίτες  που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του νεοσύστατου συλλογικού σχήματος «φίλοι της νέας παραλίας» βοήθησαν στην
ολοκλήρωση της δράσης «το δέντρο μου στην νέα παραλία».

Η δράση οργανώθηκε το περασμένο  Σαββατοκύριακο στους κήπους της νέας παραλίας και είχε ως στόχο την αντικατάσταση των δέντρων που για διάφορους λόγους δεν είχαν ευδοκιμήσει. Όσοι συμμετείχαν στην υιοθεσία ανέλαβαν το κόστος της αγοράς και της τοποθέτησης των νέων δέντρων. Έτσι τις δύο αυτές μέρες πλατάνια, μουριές, αρμυρίκια, τζιτζιφιές, κατάλπες, κουκουναριές, κουτσουπιές, ιποκαστανιές, ακακίες, μανόλιες, μεταφέρθηκαν στις θέσεις που προβλέπονταν από την αρχική μελέτη των κήπων και φυτεύτηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο με την αρωγή των «φίλων» και των συμμετεχόντων. Όσοι είχαν συνδράμει με την υιοθεσία δέντρου πέρασαν στα κλαδιά του, ως ελάχιστο ενθύμιο της χειρονομίας τους, χάρτινο καρτελάκι με το όνομα ή το αφιέρωμά τους.

Ο αρχικός προγραμματισμός των “φίλων” ήταν αρκετά μετριοπαθής καθώς αφορούσε 60 μόνο
δέντρα. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την δημοσιοποίηση της δράσης η θερμή ανταπόκριση των ανθρώπων της πόλης εξασφάλισε 88 υιοθεσίες. Τέλος η αυθόρμητη συμμετοχή όσων βρίσκονταν στους κήπους το Σάββατο και την Κυριακή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προσέφερε 25 επιπλέον δέντρα ανεβάζοντας το σύνολο σε 113. Η
οργάνωση της δράσης έγινε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία περιβάλλοντος και ελεύθερων χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, την οποία και οι «φίλοι της νέας παραλίας»ευχαριστούν θερμά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!