Δέσμευση Φάμελλου για πιο πράσινες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ, στα γραφεία του Οργανισμού, στη Θεσσαλονίκη, συναντάται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Απευθυνόμενος στο νέο ΔΣ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε: «Είναι χαρά μου που σας συναντώ εδώ μετά την εγκατάσταση σας, για να σας στηρίξω και για να σχεδιάσουμε μαζί. Θέλω να πω προς τους φίλους, τότε εργαζόμενους, τους συνεργάτες μας και προς την πόλη ότι τρία είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό που αισθανόμαστε σήμερα».

Αναφερόμενα στα τρία αυτά στοιχεία, υπογράμμισε: «Το πρώτο είναι ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα, ως πολιτικά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης και με τον θεσμικό μας ρόλο. Το δεύτερο είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχει αυτή η προσπάθεια και το τρίτο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι φιλική προς το περιβάλλον αυτή η προσπάθεια, να έχουμε καλύτερα λεωφορεία, καλύτερη μεταφορά, καλύτερο περιβάλλον και τρόπο ζωής, άρα καλύτερη ζωή στην πόλη».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού Στέλιος Παππάς καλωσόρισε τον αναπληρωτή υπουργό και είπε: «Ο αναπληρωτής υπουργός είναι φίλος από παλιά. Τη στήριξή του δεν περίμενα να τη δηλώσει, τη θεωρούσα δεδομένη».

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο πεδίο αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες περιλαμβάνεται και το Μέτρο και τα ταξί, οι αστικές και οι θαλάσσιες μεταφορές» ανέφερε ακόμα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, σε δηλώσεις του, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε: «Τρεις εβδομάδες μετά την εγκατάσταση της νέας διοίκησης θα έχουμε αύξηση του στόλου των λεωφορείων κατά 70%. Γίνεται προσπάθεια για εύρεση ανταλλακτικών, εξοπλισμού και υποστηρικτικών υπηρεσιών»,υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε εδώ και χρόνια η Θεσσαλονίκη να έχει βάλει αέριο στα λεωφορεία της. «Υπάρχουν προτάσεις για αύξηση των τηλεματικών σταθμών καθώς και για τη βελτίωση των στάσεων. Υπάρχει συζήτηση για την προμήθεια οχημάτων νέας τεχνολογίας εναλλακτικών καυσίμων και κάποια από αυτά ηλεκτροκίνητα», πρόσθεσε.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση