Δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης το εμφιαλωμένο νερό

Το εμφιαλωμένο νερό δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης, η επιβολή του οποίου ξεκινά στη χώρα μας την 1η Ιουνίου. Πρόκειται για τέλος οκτώ (8) λεπτών ανά τεμάχιο προϊόντος για τα προϊόντα που η συσκευασία τους περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και η καταβολή του οποίου θα επιβαρύνει τους καταναλωτές.

Διαβάστε - Έρχεται νέος φόρος ανακύκλωσης 8 λεπτών σε πλαστικές συσκευασίες από 1η Ιουνίου

Εν μέσω φημών και δημοσιευμάτων για επακόλουθη αύξηση στην τιμή του μπουκαλιού του νερού ο Σύλλογος Ελληνικών Εταιρειών Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ότι το εμφιαλωμένο νερό δεν θα επιβαρυνθεί με το τέλος ανακύκλωσης, καθώς «δεν περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε κανένα υλικό συσκευασίας, φιάλη, ετικέτα, πώμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΦΥΜΕΝ:

«Σύμφωνα με το άρθρο 80 του Νόμου 4819/2021 θεσπίζεται, από την 1η Ιουνίου 2022, η επιβολή τέλους ανακύκλωσης, οκτώ (8) λεπτών ανά τεμάχιο προϊόντος, για τα προϊόντα που η συσκευασία τους περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), ενώ η καταβολή του τέλους επιβαρύνει στους καταναλωτές.

Σε συνέχεια της νέας Νομοθετικής διάταξης, ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι κανένα προϊόν του κλάδου του εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και ειδικότερα των Εταιριών Μελών του ΣΕΦΥΜΕΝ, δεν περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε κανένα υλικό συσκευασίας, φιάλη, ετικέτα, πώμα. Συνεπώς, δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης.

Επίσης, ο ΣΕΦΥΜΕΝ επισημαίνει ότι το σύνολο των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούν οι Εταιρίες Μέλη του, στο εμφιαλωμένο νερό, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση