Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά φέρνει στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Fobos» - Δείτε την κίνησή τους

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θόδωρος Κολυδάς, «διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Κεντρική Μεσόγειο κινούνται A-BA και θα επηρεάσουν κυρίως τα ΒΔ Βαλκάνια και μερικώς την χώρα μας με βροχές και καταιγίδες».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας θα προκαλέσουν διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Ιταλία που θα κινηθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Από την Παρασκευή 18/11 έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 21/11, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη διέλευση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κατά διαστήματα, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Κυριακής 20/11 θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά τμήματα, ενώ έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Δυτική Ελλάδα και κυρίως η Ήπειρος, τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί ήδη σημαντικά ύψη βροχής και λαμβάνοντας υπ΄ όψη τα προγνωστικά δεδομένα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ευρύτερη περιοχή.

Στο παρακάτω βίντεο, απεικονίζεται η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων ανά τρίωρο, όπως υπολογίστηκαν από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 18/11 έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11/2022.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση