Διεθνές συνέδριο για τα εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος  

Οι κοινωνικές προεκτάσεις της περιβαλλοντικής παραβατικότητας, η εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη (2004/35/ΕΚ), η οικονομική αποτίμηση της ζημίας σε βάρος του περιβάλλοντος, η αποτελεσματικότητα της δίωξης των περιβαλλοντικών εγκλημάτων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και η συνεισφορά των ΜΚΟ στην προστασία του περιβάλλοντος, περιλαμβάνονται στη θεματολογία του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «International Perspectives on Preventing Wild Life Crime», οι εργασίες του οποίου διεξάγονται  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πρόκειται για συνάντηση θεσμικών περιβαλλοντικών φορέων, επιστημόνων και ακτιβιστών που οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του πενταετούς LIFE Natura Themis.

Το έργο LIFE Natura Themis (Οκτώβριος 2015 - Σεπτέμβριος 2020), στοχεύει στην ευαισθητοποίηση κατά των εγκλημάτων σε βάρος του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας και στη διάδοση της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αποκατάσταση των ζημιών στη βιοποικιλότητα των περιοχών NATURA 2000, στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Συντονιστικό Γραφείο για την Υλοποίηση της Περιβαλλοντικής Ευθύνης (YPEN - COIEL), την Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης (HSPN) και τους δικηγορικούς συλλόγους Χανίων και Ηρακλείου, με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (UoC-NHMC).

Χρηματοδοτείται σε ποσοστό 60% από το ευρωπαϊκό LIFE «Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πληροφόρηση» του ΕΚ / EASME και το υπόλοιπο 40% προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο και κονδύλια των φορέων που το υλοποιούν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση