Δύο ενημερωτικές συναντήσεις διοργανώνει η Καλλιστώ

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ είναι ο Έλληνας εταίρος του ευρωπαϊκού έργου LIFE EX-TRA με τίτλο «Βελτίωση των συνθηκών για την διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων - μεταφορά βέλτιστων πρακτικών». Το έργο αυτό, το οποίο υλοποιείται παράλληλα σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία, αποβλέπει στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για τη διατήρηση της αρκούδας και του λύκου, μεταξύ των διαφορετικών χωρών της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα) και τριών προστατευόμενων περιοχών στην Ιταλία. Περιοχή εφαρμογής του έργου για την Ελλάδα είναι ο νομός Τρικάλων.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ διοργανώνει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 συνάντηση με θέμα: «Δηλητηριασμένα Δολώματα και οι επιπτώσεις τους», στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμπάκας με σκοπό να συζητήσουμε μαζί με κυνηγούς, θηροφύλακες και εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων για την παράνομη χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων. Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων -οι γνωστές σε όλους μας φόλες- διώκεται από την ελληνική νομοθεσία από το 1993. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται με μεγάλη ένταση σε πολλές περιοχές της χώρα, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τους σκύλους φύλαξης κοπαδιών, τα κυνηγετικά σκυλιά, τους κτηνοτρόφους, τον άνθρωπο.

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, διοργανώνει μία δεύτερη ενημερωτική συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Τριάδας Καλαμπάκας με θέμα: «Ζημιές από αρκούδα στη ζωική και φυτική παραγωγή. Η χρήση προληπτικών μέτρων: Σκύλοι Φύλαξης Κοπαδιών και Ηλεκτροφόρες Περιφράξεις». Η συνάντηση θα έχει ως βασικό θέμα, τις ζημιές που προκαλεί η αρκούδα στη ζωική και φυτική παραγωγή και τη χρήση αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων με σκοπό την αποφυγή των ζημιών αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση καλών σκύλων φύλαξης κοπαδιών αλλά και στη δικτύωση των κτηνοτρόφων με σκοπό την απόκτηση σκύλων ικανών να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις άγριων ζώων.

Στη συνάντηση, εκτός από εκπροσώπους της Καλλιστώς θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Συντονιστή Εταίρου του έργου LIFE Pindos/Grevena (το οποίο υλοποιείται στο νομό Γρεβενών και στο οποίο συμμετέχει και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ), με σκοπό να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για την κατασκευή ενός Κέντρου Ελληνικού Ποιμενικού, το οποίο έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο του παραπάνω έργου και θα αρχίσει σύντομα να λειτουργεί στη Δεσκάτη του νομού Γρεβενών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!