Εκθέματα σε δύο πλοία της ANEK για την κλιματική αλλαγή στην Κρήτη

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ LINES ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου του 2018, τη λειτουργία περιπτέρου/έκθεσης σε δύο πλοία της (Ελ. Βενιζέλος και Κρήτη ΙΙ) τα οποία δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Κρήτης.

Η έκθεση έχει τίτλο «Ο καιρός και το κλίμα της Κρήτης» και αποτελείται από τα παρακάτω εκθέματα:

  • Προβολή βίντεο (στα ελληνικά και αγγλικά) τα οποία παρουσιάζουν με κατανοητό τρόπο το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Κρήτης ανά εποχή καθώς και τους υδατικούς πόρους του νησιού. Σκοπός είναι η ενημέρωση ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και για τον καιρό, το κλίμα και τα νερά της Κρήτης, χαρακτηριστικά που κάνουν μοναδική την επίσκεψη στο νησί.
  • Προβολή των τρεχουσών συνθηκών στο νησί, προβάλλοντας σε ξεχωριστή οθόνη μετρήσεις από το δίκτυο των 45 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, δορυφορικές μετρήσεις θερμοκρασίας θάλασσας αλλά και προγνώσεις καιρού για τις πόλεις της Κρήτης και τις περισσότερες παραλίες της.
  • Διαδραστικά παιχνίδια σε ταμπλέτες, με θέμα τον καιρό και το κλίμα.

Ταυτόχρονα θα διανέμονται στους επισκέπτες των περιπτέρων κάρτες με τυπωμένα διασκεδαστικά παιχνίδια σχετικά με τον καιρό (ελληνικά και αγγλικά).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση και το προσωπικό της ΑΝΕΚ LINES για την θερμή αποδοχή της πρότασης μας για τη δημιουργία της έκθεσης, την βοήθεια τους και την άψογη συνεργασία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση