Εκστρατεία συγκέντρωσης παρατημένων αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

Εκστρατεία για να συγκεντρωθούν όλα τα σαραβαλάκια, τα παλιά αυτοκίνητα, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης και παγίδες για τους πεζούς, ενώ παράλληλα «κόβουν» πολύτιμες θέσεις παρκαρίσματος, ξεκινά η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

«Θα μαζέψουμε όλα τα εγκαταλειμμένα που αποτελούν ρύπο για την πόλη. Θα τα φωτογραφίζουμε για να ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι και μετά θα τα πηγαίνουμε στο αμαξοστάσιο του δήμου. Εκεί, θα τα προστατεύουμε μέχρι να γίνει η διαδικασία να αποσυρθούν από εταιρεία ανακύκλωσης και στη συνέχεια να καταστραφούν», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 fm, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι επιστάτες του Δήμου Θεσσαλονίκης που βγαίνουν στους δρόμους ελέγχουν για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια έχουν περισυλλεγεί από τους δρόμους συνολικά 532 οχήματα.

Συγκεκριμένα, το 2014 αποσύρθηκαν 196 παλιά αυτοκίνητα, το 2015 ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 209, ενώ το τρέχον έτος -μέχρι σήμερα- αποσύρθηκαν άλλα 127 από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση