Ενημέρωση μαθητών για τις ΑΠΕ στο Δήμο Ζίτσας

Για το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής, τα οφέλη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,  τα χαρακτηριστικά των ανεμογεννητριών, τον τρόπο κατασκευής των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, την εξοικονόμηση ενέργειας θα ενημερωθούν αύριο οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ των Δημοτικών  σχολείων του Δήμου Ζίτσας. Η ημερίδα  με θέμα  την ενέργεια γίνεται  σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Στους μαθητές θα γίνει μια διαδραστική παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ελεούσας. Η ενότητα θα κλείσει με ορισμένες πτυχές του μέλλοντος του τομέα ενέργειας: οι έννοιες των έξυπνων δικτύων (smart grids), των έξυπνων σπιτιών (smart homes) και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (electrical vehicles).

Το απόγευμα,  στην αίθουσα «Άννας Πετροχείλου» στην Τ.Κ. Περάματος Δήμου Ιωαννιτών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Οι σημερινές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και η πορεία των ΑΠΕ. Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές στην Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ζίτσας». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ειδικός Επιστήμονας και  Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση