«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Υπαγωγή επιπλέον 13.696 αιτήσεων - Ξεκλειδώνουν πόροι 370,48 εκατ. ευρώ

Την υπαγωγή 13.696 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ» που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου. Η εξέλιξη θέτει σε πορεία υλοποίησης παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, συνολικού προϋπολογισμού 370,48 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή 13.696 αιτήσεων, σε σύνολο 39.909. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 370,48 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπών δαπανών απαραίτητων για την υλοποίηση των έργων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν υπαχθεί, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επενδυτικής Επιτροπής, ακόμα 12.579 αιτήσεις, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό άνω των 308,8 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε:

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η υπαγωγή και των υπολοίπων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ", προκειμένου οι ωφελούμενοι να έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να υλοποιήσουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στις κατοικίες τους. Οι δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, σε πλήρη εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό όραμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από τη γενναία πριμοδότηση των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση