Η ανάσα των πόλεων είναι τα πρώην στρατόπεδα

Στην ανοιχτή συνέλευση κατοίκων, κινήσεων και φορέων με θέμα :Τα πρώην στρατόπεδα, ελεύθεροι χώροι- Ανάσα των  πόλεων εγκρίθηκε ψήφισμα για τους τρόπους και τις ενέργειες διεκδίκησης των πρώην στρατοπέδων ως χώρων κοινόχρηστου πράσινου. Ως πρώτος στόχος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ τέθηκε  η αποτροπή μεταβίβασης τους στο ΤΑΙΠΕΔ. Είναι γνωστό ότι ήδη τα στρατόπεδα «Μ.Αλεξάνδρου», «Παπακυριαζή» και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Θέρμης έχουν περάσει  στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να πουληθούν.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης  εκλέχτηκε συντονιστικό οι λειτουργίες του οποίου θα είναι ανοιχτές προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και σε κάθε έναν πολίτη που θέλει να συμβάλλει στην υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων. Αποφασίσθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες με πρώτη από όλες την ενημέρωση των κατοίκων της πόλης από γειτονιά σε γειτονιά και οι επαφές με τις δημοτικές αρχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Καλούνται οι κάτοικοι  να ενισχύσουν με την ενεργό συμμετοχή τους αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις-Κινητοποιήσεις:

1)Πέμπτη 6 Ιουνίου εκδήλωση στο Δημαρχείο Κορδελιού
Ευόσμου (πλατεία Ευόσμου),στις 20.00 μ.μ. ,με θέμα: ''Η περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης και η διαχείριση των ελεύθερων χώρων των πρώην στρατοπέδων''.

2)Σάββατο 15 Ιουνίου,11.00 π.μ. ''Από το Ζιάκα στο Καρατάσιου, ποδηλατική πορεία  για πρώην στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης''. Με τα ποδήλατα μας ενώνουμε τα πρώην στρατόπεδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και τα διεκδικούμε ως ελεύθερους χώρους πρασίνου.

3) Κυριακή 16 Ιουνίου,19.30 μ.μ., πεζοπορία από το Παύλου Μελά στο Καρατάσιου, όπου εκεί θα ακολουθήσει συναυλία.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!