Η Εco-polis σας περιμένει στο Λαγκάδα

Για ακόμη μία χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνων Κορώνειας-Βόλβης συμμετέχει στην Αγγέλων Πόλις του δήμου Λαγκαδά, στα Λουτρά Λαγκαδά. Στο σπιτάκι της Ανακύκλωσης, ή αλλιώς Eco-Πόλις, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης μαζί με εθελοντές του δήμου φτιάχνουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά δείχνοντας έτσι στα παιδιά ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο ή γυαλί, αφού τα ζωγραφίσετε  και τα διακοσμήσετε, μπορούν να μετατραπούν σε ένα χαμογελαστό χιονάνθρωπο, ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δένδρο, ένα φορτηγάκι, ή ένα στολίδι.

Στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μας γίνεται  ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης και την διαδικασία που ακολουθείται αφού ρίξουμε τα σκουπίδια μας στον μπλε κάδο. Με αυτό τον τρόπο γίνεται κατανοητή η μέθοδος με την οποία ανακυκλώνονται τα υλικά και πώς καταλήγουν ξανά σε μας.

Επιπλέον, σκοπός του Eco-polis είναι οι επισκέπτες να αποκτήσουν μια γενικότερη οικολογική ευαισθησία αφού ενημερωθούν και για την Προστατευόμενη Περιοχή των λιμνών Κορώνειας-Βόλβης.

     Η Αγγέλων Πόλις θα είναι ανοιχτή από την Κυριακή 8/12/2013 έως την Κυριακή 5/1/2014 και ώρες 10:00 με 22:00.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!