Η Ουαλία θέλει να παράγει το 70% της ενέργειας από ΑΠΕ μέχρι το 2030

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Ουαλίας ανακοίνωσε έναν φιλόδοξο στόχο για την εγχώρια παραγωγή ενέργειας, επιδιώκοντας να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μέχρι το έτος 2030. Σύμφωνα με το BBC, το σημερινό ποσοστό είναι 32%.

Οι φιλόδοξοι στόχοι για την ανανεώσιμη ενέργεια στην Ουαλία ανακοινώθηκαν από την υπουργό Περιβάλλοντος, Λέσλι Γκρίφιθς. «Η Ουαλία πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιες αγορές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε ένα μέλλον εκτός της Ευρωπαϊκές Ένωσης», δήλωσε η Γκρίφιθς. «Η ικανότητα ικανοποίησης των αναγκών μας από την καθαρή ενέργεια είναι το θεμέλιο για μια ευημερούσα οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», πρόσθεσε.

Το 70% παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030 δεν ήταν ο μόνος στόχος που έθεσε η Γκρίφιθς. Η ίδια ανέφερε ότι επιθυμεί να αυξήσει την τοπική δυναμικότητα παραγωγής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα στο ένα γιγαβάτ έως το 2030. Επιπρόσθετα, σχεδιάζει όλα τα νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας να διαθέτουν στοιχεία τοπικής ιδιοκτησίας μέχρι το 2020, σε αντίθεση με την εξάρτηση μόνο από ξένες επενδύσεις.

Άλλες χώρες στην περιοχή, όπως η Σκωτία και η Ιρλανδία, δίνουν επίσης σημαντική ώθηση στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η Ιρλανδία εισήγαγε πρόσφατα νομοθεσία για την απομάκρυνση της επένδυσης κυβερνητικών πόρων σε άνθρακα και πετρέλαιο, πραγματοποιώντας ένα πρώτο βήμα για την μετάβαση της χώρας μακριά από τα ορυκτά καύσιμα. Η Σκωτία έχει επίσης βελτιώσει τις ανανεώσιμες υποδομές της, σε προσπάθεια για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από αιολική, ηλιακή και παλιρροϊκή ενέργεια. Η Σκωτία έχει θέσει το δικό της στόχο για 100% παραγωγής καθαρής ενέργειας έως το 2020.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση