Η πιο ζεστή ημέρα Σεπτεμβρίου στα χρονικά των καταγραφών στη Γαλλία ήταν η χθεσινή

Ιστορικό κύμα καύσωνα επηρεάζει τη Γαλλία εκτός εποχής, στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου του εφετινού Σεπτεμβρίου. Το έντονο κύμα καύσωνα επηρεάζει ιδιαίτερα τη Νοτιοδυτική Γαλλία.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 στον μετεωρολογικό σταθμό του Bégaar στη Νοτιοδυτική Γαλλία καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 40,7°C, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά των καταγραφών στη Γαλλία, σε εθνικό επίπεδο, για τον μήνα Σεπτέμβριο (αναμένοντας και την επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Γαλλίας – Météo-France). Το προηγούμενο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στο Bégaar ήταν 37,2°C!

Επιπλέον, πάνω από 120 μετεωρολογικοί σταθμοί στη Γαλλία κατέρριψαν το μηναίο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για τον μήνα Σεπτέμβριο την ίδια μέρα.

Τέλος, η Γαλλία καταγράφει τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος) που καταγράφεται θερμοκρασία >40°C σε εθνικό επίπεδο, μετά και το ρεκόρ του Ιουνίου 2022 όπου καταγράφηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της Γαλλίας θερμοκρασία >= 40°C.

Πηγή δεδομένων: infoclimat.fr, Météo-France, climatebook.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση