Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά σε μπαζότοπο στον Εύοσμο (φωτο+vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Στις φλόγες τυλίχθηκε έκταση με αρκετές ποσότητες μπάζων λίγο πριν τις 9 χθες το βράδυ πλησίον της περιφερειακής οδού, στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Λόγω των δυνατών ανέμων και των εύφλεκτων υλικών, όπως καλώδια και ξύλα, η κατάσβεση της φωτιάς ήταν αρκετά δύσκολη καθώς σε αρκετά σημεία σημειώνονταν αναζωπυρώσεις.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του δήμου, με σκαπτικά οχήματα και υδροφόρες, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με δώδεκα άνδρες συμμετείχαν  στο έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργο Μαξούρα το συγκεκριμένο σημείο εδώ και πολλά χρόνια έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο μπαζότοπο. «Δυστυχώς παρά τις προσπάθειές μας, οι ασυνείδητοι συνεχίζουν να πετούν κυρίως δομικά υλικά από ανακαινίσεις και πάσης φύσεως άλλα αντικείμενα. Ο χώρος θα αποκλειστεί πλέον με περίφραξη».

«Με νερό και χώμα προσπαθούμε να σβήσουμε τις μικροεστίες της φωτιάς οι οποίες ακόμη σιγοκαίνε. Ο χώρος τις επόμενες ημέρες θα καθαριστεί και μετά θα τον περιφράξουμε», τόνισε ο κ. Μαξούρας.

1 (600 x 338)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση