Κίνητρα για οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα

Φορολογικά κίνητρα για την προώθηση της χρήσης μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (υδρογόνο, ηλεκτρική ενέργεια,  βιοκαύσιμα και φυσικό αέριο), θα πρέπει να έχει θεσπίσει η πολιτεία έως τον Νοέμβριο του 2019.

Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα εναλλακτικά καύσιμα. Παράλληλα, στην ίδια έκθεση θα πρέπει να αναφέρονται μη οικονομικά κίνητρα για τα μέσα που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα, όπως η προνομιακή πρόσβασή τους σε ζώνες περιορισμένης πρόσβασης, πολιτική στάθμευσης, ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας κ.λπ.

Επίσης, ορίζεται ότι θα πρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα για τη στήριξη της δημιουργίας σχετικών υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, όπως άδειες δόμησης, άδειες για χώρους στάθμευσης, ενώ θα καθοριστεί και ετήσιος δημόσιος προϋπολογισμός προοριζόμενος για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων.

Το νομοσχέδιο θεσπίζει εθνικό πλαίσιο πολιτικής για την ανάπτυξη της αγοράς υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, ενώ ορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές για τα σημεία ανεφοδιασμού, τις αδειοδοτήσεις σχετικών συνεργείων, αλλά και την πιστοποίηση των ειδικών τεχνιτών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση