Κοινή επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ και ΣΕΦ στη ΡΑΕ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ

Επιστολή στη ΡΑΕ απέστειλαν σήμερα η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), σχετικά με τις επικείμενες ανταγωνιστικές διαδικασίες ΑΠΕ.

Με την επιστολή τους οι δύο σύνδεσμοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση από τη ΡΑΕ μερικών από τις προτάσεις τους σχετικά με τα σχέδια προκήρυξης που είχαν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Εκφράζουν επίσης την πεποίθηση ότι η ΡΑΕ θα συνεχίσει να λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις του κλάδου και να θέτει σε συζήτηση οποιαδήποτε νέα ιδέα, αφού αυτός είναι ο σκοπός των δημοσίων διαβουλεύσεων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Οι επικείμενες ανταγωνιστικές διαδικασίες Α.Π.Ε. είναι εξαιρετικά σημαντικές για την πορεία εξέλιξης των επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

Είναι εξαιρετικά θετική η απόφαση της Αρχής σας να υιοθετήσει μερικές από τις προτάσεις μας σχετικά με τα σχέδια προκήρυξης που είχατε θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Αναφερόμαστε κυρίως στην απαλοιφή του ορίου 20% και της πρόνοιας για απεριόριστες παρατάσεις της χρονικής διάρκειας των δημοπρασιών. Επίσης, στην έστω και μικρή επέκταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Η υιοθέτηση αυτών των προτάσεων είναι το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης και καταδεικνύει τη διάθεσή της Αρχής να λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις του κλάδου στο πλαίσιο ενός διαρκούς διαλόγου. Προσδοκούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και η Αρχή θα θέτει σε διαβούλευση οποιαδήποτε νέα ιδέα χωρίς να δεσμεύεται για την τελική υιοθέτησή της, όπως έπραξε και τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ευελπιστούμε σε ανάλογη θετική αντιμετώπιση στο προσεχές μέλλον και των λοιπών προτάσεών μας (π.χ. μείωση του ποσοστού ανταγωνισμού 75%, απλοποίηση και επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων)».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση