Κτηνωδία στην Κρήτη: Άνδρας εκτέλεσε εν ψυχρώ σκύλο στο Ηράκλειο

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε για ακόμη μία φορά στην Κρήτη, αυτήν τη φορά στο Ηράκλειο. Χθες Κυριακή άνδρας πυροβόλησε και εκτέλεσε εν ψυχρώ με καραμπίνα ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι που καθόταν ήσυχο δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών. 

Σύμφωνα με το Skai.gr, ο άνδρας πέρασε με το αυτοκίνητό του, έβγαλε την καραμπίνα και το εκτέλεσε χωρίς καμία έστω αφορμή. Μετά πήρε το νεκρό ζώο και το πέταξε στα χωράφια. Ο δράστης εντοπίστηκε μετά από κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μόλις ενημερώθηκε έσπευσε στο χωριό Πυρί του δήμου Φαιστού και συνέλαβε τον δράση σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα υπηρεσίας. 

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό μετά την ψήφιση του βασανισμού και της θανάτωσης από πλημμέλημα σε κακούργημα με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη χωρίς αναστολή. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση που εφαρμόστηκε στον Βόλο ο 32χρονος φοιτητής που χτύπησε με τόξο τον σκύλο του γείτονά του αφέθηκε ελεύθερο ισχυριζόμενος ότι τον αποσπούσε… το γαύγισμα του σκύλου από το διάβασμα του και προκαλώντας έτσι την οργή της φιλοζωικής κοινότητας. 

Σήμερα ο δράστης από το Ηράκλειο της Κρήτης οδηγείται στον ανακριτή και θα αποφασιστεί η προσωρινή κράτησή του ή ο κατ' οίκον περιορισμός ενώ έχει ήδη βεβαιωθεί το πρόστιμο των 30.000 ευρώ. 

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, δήλωσε στο SKAI.gr για το τραγικό περιστατικό: 

«Η ατιμωρησία για πολλά χρόνια των έγκληματων κατά των ζώων είναι μία από τις αιτίες πού η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη για την κακοποίηση των ζώων. Οι εισαγγελικές, αστυνομικές και κτηνιατρικές αρχες με τις αποφάσεις τους, τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους φέρουν μεγάλη ευθύνη  για την σημερινή κατάσταση.

Η ποινή «χάδι» για τον άγρια κακοποιημένο Έκτορα και μάλιστα τη χρονική στιγμή που η κοινή γνώμη ειναι αναστατωμενη με το μπαράζ κακοποιήσεων, καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Αυτό πρέπει να αλλάξει άρδην. Ο τρόπος που έδρασε η αστυνομία του Ηρακλείου χθες κατά τρόπο υποδειγματικό θα πρέπει να γίνει ο κανόνας και οχι η εξαίρεση. 

Για την ψυχρή εκτέλεση του άτυχου αδέσποτου η δικαιοσύνη έχει μια μόνο επιλογή: Να διατάξει την προφυλάκισή του. Και η ποινή του αργότερα να ανταποκριθεί στο μεγεθος και την κυνικότητα της πράξης του φονιά του ζώου. Μόνο τότε η ποινή του θα έχει και χαρακτήρα αποτρεπτικό και παιδευτικό συνάμα. 

Τέλος να πω, οτι πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν ο ισχύων νόμος για τα κατοικίδια και η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιας να περάσει στο Υπουργειο Εσωτερικών που ειναι αρμόδιο για τους Δήμους, η αδιαφορία, η ασυδοσία, η μη τήρηση της υπάρχουσας νομοθεσίας για τα αδέσποτα εκ μερους τους, μαζί με την ανικανοτητα των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ έχουν οδηγήσει  στον ιλιγγιώδη αριθμό των πλέον των 3 εκατομμυρίων αδέσποτων σκύλων και γάτων, που είναι εκτεθειμένα διαρκώς σε κακοποιητικές συμπεριφορές κινδυνεύοντας ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση