Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι γενικές κατευθύνσεις τής Κομισιόν για την ΚΑΠ

του Νίκου Αβουκάτου

Έως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις γενικές κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ενώ η πρότασή της, για το μέλλον του επόμενου προϋπολογισμού της Επιτροπής, εκτιμάται το πρώτο εξάμηνο του 2018 και θα αφορά τα χρήματα που θα διατεθούν και σε ποιες πολιτικές.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας  της Κομισιόν, μιλώντας στη Greenagenda.gr, στο περιθώριο του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, που συνδιοργάνωσαν η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τον ΣΕΒΕ, υπό την αιγίδα της ΕΝΠΕ.

«Οι καλές πρακτικές στη γεωργία θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με την απορρόφηση των εκπομπών των αερίων ρύπων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου», είπε στη Greenagenda.gr ο κ. Χανιώτης και εξήγησε πως «η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους μακροχρόνιους στόχους προσαρμογής των πολιτικών της ΕΕ, αλλά και την καθημερινότητα των αγροτών».

Ο διευθυντής Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της ΕΕ, Τάσος Χανιώτης

Συνέχισε, δε, σημειώνοντας ότι «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι η αξιολόγηση της γνώσης μας για τις εξελίξεις της κλιματικής αλλαγής για την επίτευξη των γενικών μας στόχων οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν για τη μείωση των ρύπων που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή. Με βάση την υπάρχουσα καινοτομία, τα κράτη- μέλη μέσω της δικτύωσης μπορούν να συνεργαστούν σε μια κοινή κατεύθυνση». «Η τεχνολογία των δορυφόρων μάς δίνει μια σειρά από πληροφορίες για το κλίμα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έδαφος και είναι άμεσα προσβάσιμες στον καθένα, αρκεί να υπάρχει ένα ευέλικτο και ανοιχτό και διασυνδεδεμένο με το αντίστοιχο σύστημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι αποφάσεις μας για το μέλλον της ΚΑΠ δεν αφορούν μόνο τους παραγωγούς. Επιπλέον, η πολιτική της Επιτροπής αφορά το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, συνδέεται με τις εφαρμογές της έρευνας, την απασχόληση και τις περιφερειακές ισορροπίες», κατέληξε ο κ. Χανιώτης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση