Καταστροφική για το οικοσύστημα η επιδρομή των τζιπ στη λίμνη Καλλιδρόμου (φωτο)

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών αποκάλυψε το μέγεθος της αποτρόπαιας συμπεριφοράς των οδηγών τζιπ που δοκίμασαν  τη θηριώδη ιπποδύναμη των οχημάτων τους στην προστατευόμενη λίμνη του Καλλιδρόμου.  Το «όργωμα» του εδάφους  είναι εμφανές στην ευρύτερη προστατευόμενη περιοχή και δείχνει μια απαράδεκτη συμπεριφορά ενάντια στη φύση.

Μετά το λιώσιμο του χιονιού και την υποχώρηση του νερού,  φίλοι περιβαλλοντικών οργανώσεων της Φθιώτιδας και το μέλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς Ελλάδας Στέφανος Σταμέλλος επισκέφθηκαν  τη λίμνη. Ο φωτογραφικός φακός τους κατέγραψε τις σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν στο σημαντικό  αυτό οικοσύστημα.

kallidromo 7

 

 

kallidromo 4Η λίμνη Καλλιδρόμου, ως οικότοπος προτεραιότητας φιλοξενεί δεκάδες σπάνια είδη φυτών και ζώων και είναι μια  από τις μεγαλύτερες ορεινές λίμνες της Ευρώπης. Μάλιστα σε αυτήν υλοποιείται ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE  για την προστασία της.

Η πρόσβαση  μέσα στη λίμνη αποτελεί ποινικό αδίκημα  καθώς απαγορεύεται από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία  για την προστασία του περιβάλλοντος.  Το περιστατικό  της πρόσφατης επιδρομής με τα θηριώδη τετρακίνητα οχήματα να οργώνουν κυριολεκτικά την προστατευόμενη από ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία λίμνη του Καλλίδρομου καταδίκασε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση