Μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη (vid)

Τρεις οικισμούς της Κινέτας, και συγκεκριμένα τη Μαρούλα, τη Γαλήνη και το Πανόραμα, πλησιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη φωτιά που καίει προς το παρόν ανεξέλεγκτη από νωρίς το μεσημέρι στην Αττική. Ήδη οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής σπεύδουν να την εγκαταλείψουν όπως-όπως, καθώς οι φλόγες έφθασαν σε αυλές σπιτιών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, με το πύρινο μέτωπο να έχει σε πρώτη φάση κατεύθυνση προς την κορυφή του βουνού.

Ωστόσο, η φορά των ανέμων, έντασης 5-6 Μποφόρ, άλλαξε, με αποτέλεσμα η φωτιά να στραφεί νότια, προς τον οικισμό.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η οποία ενημερώθηκε στις 12.03, διπλασιάστηκαν και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, που πάντως δυσκολεύονται λόγω χαμηλής ορατότητας από τους πυκνούς καπνούς.

Οι καπνοί από τη -μεγαλύτερη κατά το φετινό καλοκαίρι- πυρκαγιά είναι ορατοί σε μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, αλλά και σε όμορους Νομούς.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών προειδοποιούσε για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα σε Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση