Νέες χωματερές στην Κεντρική Μακεδονία με την ανοχή των δήμων

Εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει με τις παράνομες χωματερές στην Κεντρική Μακεδονία και γλυτώσαμε και τα πρόστιμα από την ΕΕ (τα οποία χρυσοπληρώνει για άλλες περιοχές της Ελλάδας ο φορολογούμενος πολίτης) αίφνης μας προέκυψαν 80!

Περίπου 500 χωματερές λειτουργούσαν στο παρελθόν στην Κεντρική Μακεδονία. Όλες έκλεισαν και όλες υποτίθεται ότι αποκαταστάθηκαν, ενώ εκκρεμούσαν μόνο κάποιες αναπλάσεις, για να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Όπως όμως αποκάλυψε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, στο μεσοδιάστημα άνοιξαν νέες χωματερές οι οποίες είναι πλέον «βραδυφλεγείς βόμβες» για τη φετινή αντιπυρική περίοδο στους 38 δήμους της περιοχής.

Οι χωματερές φέρονται να λειτουργούν με την ανοχή των δήμων και εν όψει της θερινής περιόδου υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ο όγκος των σκουπιδιών που απορρίπτονται στις 80 χωματερές είναι μεγάλος και τις καθιστά μόνιμη απειλή, αφού βρίσκονται κοντά σε δασικές περιοχές και ρέματα, απειλώντας παράλληλα τόσο το περιβάλλον, όσο και τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση